02. May 2011
Del denne side:

Løberygsæk - Når du løber til eller fra arbejde

Der er stor forskel på funktionaliteten af rygsække og løberygsække. Skal det være fra Inov8, Salomon eller Deuter. Kom ind og mærk forskellen.

Løb til og fra arbejde med en ordentlig løberygsæk, så du fortsat kan have dit skiftetøj med.

Du ved formentlig allerede, at der er stor forskel på en rygsæk og på en løberygsæk. En rygsæk kan være god nok, når man skal løfte eller bære tungere ting over længere tid. Men hvis det handler om en relativ let oppakning, man skal løbe med,  så mærker man pludselig en stor forskel. En almindelig rygsæk vil som oftest være for tung og ufleksibel, og mangler mange gange de stropper og spænder, der skal få den til at sidde ordentligt fast.

Kendetegnet for en god løberygsæk er, at den skal sidde tæt på kroppen, så den ikke hopper og danser for meget når man løber. Dette opnås selvfølgeligt via de to velkendte skulderstroppe, der kan strammes ind; men i høj grad også via to stropper hen over henholdsvis mave/hofte og bryst. Løberygsækken skal sidde således, at tyngdepunktet ligger lige over hoften og den skal sidde så tæt på ryggen som muligt, dog uden at hæmme perspirationen for meget (man skal kunne komme af med overskudsvarme).

Rygsækken skal være lavet i et let materiale - gerne et nylon produkt - der samtidig skal være vandafvisende, så det skiftetøj du måtte have i rygsækken forbliver tørt.

Hvad angår størrelse ligger de fleste omkring 20 liter, hvilket også er tilstrækkeligt til, at du ved en let påklædning og pakning kan have både håndklæde, sko og skiftetøj med.

Har du ikke lige brug for 20 liter, kan de fleste løberygsække snørres til således, at de fylder ganske lidt, og du føler således ikke, at du løber med noget stort på ryggen. Der skal naturligvis være lidt smålommer, så du kan komme til nøglerne eller andre småting uden at skulle ned i det store rum. Den gode løberygsæk har to adskilte rum, hvor du feks kan opbevare fugtigt tøj for sig.

Du kan naturligvis også medbringe lidt dokumenter og papirer, men lad mappen blive på kontoret. I en 20 l rygsæk kan du have en 13" bærbar PC med, hvilket er ok hvis du cykler; men den er tung at løbe med, og det kan også skade computeren, hvis den bliver rystet for meget rundt.

nyhedsbrev

Nye Produkter

Seneste Nyheder

 • Løb med eller lad topatleterne svede alene - Nike Aftenløb og Copenhagen Athletics Games

  24. July 2014

  Hvad med at se atletik på internationalt plan på Østerbro Stadion fra kl. 19.00 - 21.00 og så løbe Nike Aftenløb 5K i faklernes skær fra kl. 21.00? Deltag i Aftenløbet (kr. 120,- ) den 6. august og få gratis entré til stævnet, pris kr. 80,-. 

  Læs mere >
 • 2 løbere og 2 badedyr - det er bare CraceY

  23. July 2014

  CraceY er årets fedeste løb. Hvert hold, bestående af to løbere og to badedyr, skal sammen klippe så mange poster som muligt på én time, til lands, til vands og i luften. Køber du startnummeret hos os, vinder du måske et badedyr...

  Læs mere >
 • Marathon Sport søger butiksassistance til butikken på Åboulevard

  23. July 2014

  Marathon Sport har landets bredeste udvalg i kvalitetsløbeudstyr, og vi skal bruge mindst én ny kollega til at formidle begejstringen for løb og rådgive vores mange trofaste kunder i butikken på Åboulevard.

  Læs mere >