02. May 2011
Del denne side:

Løberygsæk - Når du løber til eller fra arbejde

Der er stor forskel på funktionaliteten af rygsække og løberygsække. Skal det være fra Inov8, Salomon eller Deuter. Kom ind og mærk forskellen.

Løb til og fra arbejde med en ordentlig løberygsæk, så du fortsat kan have dit skiftetøj med.

Du ved formentlig allerede, at der er stor forskel på en rygsæk og på en løberygsæk. En rygsæk kan være god nok, når man skal løfte eller bære tungere ting over længere tid. Men hvis det handler om en relativ let oppakning, man skal løbe med,  så mærker man pludselig en stor forskel. En almindelig rygsæk vil som oftest være for tung og ufleksibel, og mangler mange gange de stropper og spænder, der skal få den til at sidde ordentligt fast.

Kendetegnet for en god løberygsæk er, at den skal sidde tæt på kroppen, så den ikke hopper og danser for meget når man løber. Dette opnås selvfølgeligt via de to velkendte skulderstroppe, der kan strammes ind; men i høj grad også via to stropper hen over henholdsvis mave/hofte og bryst. Løberygsækken skal sidde således, at tyngdepunktet ligger lige over hoften og den skal sidde så tæt på ryggen som muligt, dog uden at hæmme perspirationen for meget (man skal kunne komme af med overskudsvarme).

Rygsækken skal være lavet i et let materiale - gerne et nylon produkt - der samtidig skal være vandafvisende, så det skiftetøj du måtte have i rygsækken forbliver tørt.

Hvad angår størrelse ligger de fleste omkring 20 liter, hvilket også er tilstrækkeligt til, at du ved en let påklædning og pakning kan have både håndklæde, sko og skiftetøj med.

Har du ikke lige brug for 20 liter, kan de fleste løberygsække snørres til således, at de fylder ganske lidt, og du føler således ikke, at du løber med noget stort på ryggen. Der skal naturligvis være lidt smålommer, så du kan komme til nøglerne eller andre småting uden at skulle ned i det store rum. Den gode løberygsæk har to adskilte rum, hvor du feks kan opbevare fugtigt tøj for sig.

Du kan naturligvis også medbringe lidt dokumenter og papirer, men lad mappen blive på kontoret. I en 20 l rygsæk kan du have en 13" bærbar PC med, hvilket er ok hvis du cykler; men den er tung at løbe med, og det kan også skade computeren, hvis den bliver rystet for meget rundt.

nyhedsbrev

Nye Produkter

Seneste Nyheder

 • Marathon Sport Løbeskole (2) i samarbejde med Henrik Them - En julegave der udfordrer

  18. December 2014

  De bedste træningskilometer jeg nogensinde har løbet…….  Jeg glædede mig til hver eneste træningsaften…… tænker bare på, hvornår skal vi løbe igen…

  Læs mere >
 • 10 julegaver i mellem prisklassen - Fra løber til løber

  17. December 2014

  Vi giver dig her forslag til 10 "Løbergaver" gaver i pris kategori kr. 150-500,- så de fleste kan være med. Du kan altså stadig nå at finde noget rigtig fornuftigt.

  Læs mere >
 • Garmin FR 910 - Nomineret til "Årets gear" af Løbemagasinet

  16. December 2014

  Uundværligt ur til triathlon træningen til dig der gør det i mere end en disciplin. Nu kun kr 1999,-

  Læs mere >