02. May 2011
Del denne side:

Løberygsæk - Når du løber til eller fra arbejde

Der er stor forskel på funktionaliteten af rygsække og løberygsække. Skal det være fra Inov8, Salomon eller Deuter. Kom ind og mærk forskellen.

Løb til og fra arbejde med en ordentlig løberygsæk, så du fortsat kan have dit skiftetøj med.

Du ved formentlig allerede, at der er stor forskel på en rygsæk og på en løberygsæk. En rygsæk kan være god nok, når man skal løfte eller bære tungere ting over længere tid. Men hvis det handler om en relativ let oppakning, man skal løbe med,  så mærker man pludselig en stor forskel. En almindelig rygsæk vil som oftest være for tung og ufleksibel, og mangler mange gange de stropper og spænder, der skal få den til at sidde ordentligt fast.

Kendetegnet for en god løberygsæk er, at den skal sidde tæt på kroppen, så den ikke hopper og danser for meget når man løber. Dette opnås selvfølgeligt via de to velkendte skulderstroppe, der kan strammes ind; men i høj grad også via to stropper hen over henholdsvis mave/hofte og bryst. Løberygsækken skal sidde således, at tyngdepunktet ligger lige over hoften og den skal sidde så tæt på ryggen som muligt, dog uden at hæmme perspirationen for meget (man skal kunne komme af med overskudsvarme).

Rygsækken skal være lavet i et let materiale - gerne et nylon produkt - der samtidig skal være vandafvisende, så det skiftetøj du måtte have i rygsækken forbliver tørt.

Hvad angår størrelse ligger de fleste omkring 20 liter, hvilket også er tilstrækkeligt til, at du ved en let påklædning og pakning kan have både håndklæde, sko og skiftetøj med.

Har du ikke lige brug for 20 liter, kan de fleste løberygsække snørres til således, at de fylder ganske lidt, og du føler således ikke, at du løber med noget stort på ryggen. Der skal naturligvis være lidt smålommer, så du kan komme til nøglerne eller andre småting uden at skulle ned i det store rum. Den gode løberygsæk har to adskilte rum, hvor du feks kan opbevare fugtigt tøj for sig.

Du kan naturligvis også medbringe lidt dokumenter og papirer, men lad mappen blive på kontoret. I en 20 l rygsæk kan du have en 13" bærbar PC med, hvilket er ok hvis du cykler; men den er tung at løbe med, og det kan også skade computeren, hvis den bliver rystet for meget rundt.

nyhedsbrev

Nye Produkter

Seneste Nyheder

 • Bliv klogere på hvordan du bør spise i ugen op til et marathon

  22. April 2014

  Foredraget med fysiolog og trailløber Tom Knudsen handler om hvordan du som løber optimerer din kost, specielt med henblik på hvad og hvornår du skal spise for at kunne performe bedst under et marathon.

  Læs mere >
 • Nike Free Run kampagne - spar 20% på dine næste Nike Free

  14. April 2014

  NIKE FREE er til natural running. NIKE FREE er til PR. NIKE FREE er til
  hverdagsbrug på kontoret og foran tavlen. NIKE FREE er til kjole og byture. Lige nu kører vi kampagnepris på et stort udvalg af vores NIKE FREE modeller

  Læs mere >
 • Vitargo kampagne - 6 stk kr. 99,- hele april

  13. April 2014

  Vitargo var med til VM - som en del af den 'energi', der fik de hurtigste danskere løbere gennem løbet. Det unikt patenterede Vitargo bruges og anbefales af eliteløbere og -trænere til carboloading inden konkurrencer.

  Læs mere >